Ugrás a tartalomra

Do Grčke – bez kovid uslova

2022.05.19
17:50
2022.05.19
19:16
Forrás
Pannon RTV
Prilikom prelaska granice grčke vlasti od građana Srbije tokom letnje sezone neće tražiti ni negativan test na virus korone, ni potvrdu o vakcinisanju.

Ministri turizma Srbije i Grčke, Tatjana Matić i Vasilis Kikilias u Beogradu su razgovarali o pitanjima koja će produbiti saradnju dve države u oblasti turizma. Bilo je reči i o tome da bi Srbija mogla da dobije više prostora u popularisanju planinskog i banjskog turizma u Grčkoj.

Obe strane su se saglasile i tome da će potpomoći privatnom turističkom sektoru u prevazilaženju teškoća koje je izazvala epidemija virusa korona. O rešenjima za ove probleme zajednički će raspravljati na sastanku u junu u Grčkoj.

„Ove nerešene situacije se uglavnom odnose na neostvarena zamenska putovanja i na zarobljeni novac turističkih agencija srpskih tour operatera koji se nalaze ili kod hotelijera ili kod turističkih agencija u Grčkoj" rekla je Tatjana Matić, ministarka turizma u Vladi Srbije.

Grčka
korona virus
kovid
putovanje

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.