Ugrás a tartalomra

Porodični dan u obdaništu „Vackor"

2022.05.21
15:27
2022.05.21
17:54
Forrás
Pannon RTV
Mališani i njihovi roditelji proveli su dan učestvujući u različitim programima.

Orila se od dečije graje u Mađarskoj predškolskoj ustanovi i vežbaoni „Vackor" gde je organizovan porodični dan.

Robert Kartali je došao sa suprugom i dve ćerkice, kako bi zajedno proveli ovaj porodični dan.

„Kada smo saznali da će biti porodični dan, svakako smo hteli da dođemo. Došli smo sa dvoje dece, Lila i Sofija, mama i tata. Tako će biti da će mama biti sa jednim detetom, a tata sa drugim. Nadamo se da će program biti jako dobar."

Programi su bili usklađeni sa uzrastom deteta. Među njima su bile logičke, ekipne i sportske igre, zajedničke aktivnosti sa roditeljima, ali i razne predstave, poput mađioničarskih trikova.

Agneš Katona Novak, vršilac dužnosti direktora u obdaništu „Vackor" kaže da je važno da vaspitači neguju dobre odnose sa roditeljima. Kaže da u ustanovi predškolce uvek dočekuje mirna i porodična atmosfera.

„Ovo smo organizovali zbog toga što su nam roditelji poverili svoje dete, tu smo i mi učimo u savladavanju prvih koraka i prvih reči. Doživljaje koje oni prepričavaju, zajedno se radujemo sa njima tako da se i mi smatramo kao deo porodice, zajedno vaspitavamo decu."

Vršilac dužnosti direktora dodaje da je zajednički cilj da deci obezbede sredinu u kojoj im se pruža ljubav, i da iz obdaništa izađu kao što svestranija, radoznalija, otvorena i dobro vaspitana deca.

vackor
porodični dan
obdanište

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.