Ugrás a tartalomra

Značajna saradnja preduzeća iz Srbije i Mađarske

2022.05.21
16:02
2022.06.22
18:20
Forrás
Pannon RTV
Levente Mađar je po otvaranju Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, dao izjavu za Panon RTV.

U proteklom periodu između preduzeća iz Mađarske i Srbije uspostavljena je značajna saradnja, između ostalog i u poljoprivredi – izjavio je Levente Mađar. Zamenik ministra spoljne ekonomije i spoljnih poslova Mađarske je naglasio da je tome ogromno doprineo program privrednog razvoja. Levente Mađar je govorio i o drugim oblicima saradnje koji su u interesu obe države.

„Pokrenuli smo program u okviru kojeg mađarska preduzeća uz velike subvencije mogu da investiraju u bilo kom delu Srbije. Sada smo kod toga da je 47 preduzeća dobilo subvencije mađarske države kako bi ostvarili značajne investicije u Srbiji, u vrednosti od preko 50 milijardi forinti. To znači da će se na prostoru Srbije realizovati mađarske investicije u vrednosti od oko 150-160 miliona evra" rekao je Levente Mađar, zamenik ministra spoljne ekonomije i spoljnih poslova Mađarske.

Mađarska
Levente Mađar
Međunarodni Poljoprivredni Sajam
Novi Sad
Srbija

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.