Ugrás a tartalomra

Dom zdravlja u Senti dobilo kovid-sanitetsko vozilo

2022.05.24
14:46
2022.05.24
16:47
Forrás
Pannon RTV
Novo vozilo hitne pomoći pomaže u svakodnevnom, napornom radu Doma zdravlja u Senti. Ovu investiciju je podržala država, i ona će biti neizostavni deo lokalne brige o pacijentima.

Postoji stalna potreba za modernizacijom vozila hitne pomoći, jer svake godine pomoć u Domu zdravlja Senta zatraži oko 5000 ljudi, što znači 15 pacijenata dnevno.

U Domu zdravlja Senta trenutno je u funkciji pet sanitetskih vozila, koja su u svakodnevnoj upotrebi.

Čongor Lerinc, glavni tehničar, Dom zdravlja, Senta: „Novo vozilo hitne pomoći nabavljeno je u okviru programa „Hitan odgovor na kovid". Dobili smo jedno vozilo hitne pomoći, koje je zaista bilo potrebno, naime kod starog sanitetskog vozila, sa kojim smo prevezli više od 500 pacijenata, bila je potrebna tolika količina dezinfekcije, da je hlor uništio to vozilo."

Specifičnost vozila koje vredi blizu 7 miliona dinara je fabrički ugrađen ozonski generator, koji garantuje dezinfekciju unutrašnjosti vozila.

Gustav Šurjan, direktor Doma zdravlja, Senta: „Vozilo hitne pomoći je vozilo sa osnovnom opremom, što znači da ima odgovarajuću opremu za snabdevanje kiseonikom i za respiraciju. Ako je potrebna neka druga vrsta dijagnostike, onda ćemo dopuniti iz drugog vozila, odnosno iz naših rezervi."

I pored toga što jedan kompleten tim obezbeđuje nesmetanu negu pacijenata, u Domu zdravlja Senta je uvek, u svakom trenutku u pripravnosti i jedna kovid-jedinica.

Senta
vozilo

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.