Ugrás a tartalomra

Kanjiža: Skupština opštine donela odluku o upisivanju nekretnina u javnu svojinu

2022.05.26
17:03
2022.05.26
17:39
Forrás
Pannon RTV
Na današnjoj sednici je razmatrano i usvojeno 12 tačaka dnevnog reda.

Na sednici Skupštine opštine Kanjiža je između ostalog doneta i odluka o upisivanju nekretnina u javnu svojinu. Imovina je uzeta u javnu svojinu u Oromu, vezano za jedan postojeći put, a u Kanjiži u cilju formiranja parkinga, odnosno zbog poširenja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Pored toga su doneli odluku i o jednoj parceli u katastarskoj opštini Horgošu, koja će biti ustupljena Republici Srbiji radi proširenja graničnog prelaza.

Tibor Pletikosić, šef odborničke grupe SVM-a u Skupštini opštine Kanjiža: „Usvojili smo izmenu programa poslovanja Javnog preduzeća za komunalne usluge „Komunalac" za 2022. Godinu, a doneli smo odluku i o izmeni statuta Regionalne kreativne radionice. Usvojili smo uredbu o osnivanju Opštinskog saveta za zdravstvo, kojim će predsedavati dr Izabela Nađ. Želim joj uspešan rad! Pored toga, doneli smo odluku i o raspisivanju konkursa za imenovanje direktora Biblioteke „Jožef Atila".

Kanjiža
skupština opštine

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.