Ugrás a tartalomra

Za vojvođanske medije 70 miliona dinara

2022.06.02
18:11
2022.06.02
19:49
Forrás
Pannon RTV
Pokrajinski sekretarijat za medije sa 70 miliona dinara podržao je funkcionisanje medija koji rade na teritoriji Vojvodine.

Na konkursu podrška je predviđena za  podizanje profesionalnog kvaliteta, za javno informisanje osetljivih grupa kao i unapređenje medijskog sadržaja.

Informativni portal MAK je jedina onlajn platforma makedonske zajednice u Vojvodini koja informiše na dva jezika. Dobili su 300 hiljada dinara za dva sadržaja.

„Jedan je za objavljivanje biografija znamenitih Makedonaca, koji su živeli, ili žive i dalje u Vojvodini i drugi je za snimanje i objavljivanje audio priča, bajki, basni, pesama od makedonskih, srpskih i uopšte svetskih pisaca, prevedenih na makedonski jezik" kaže Zorica Mitrović, koordinatorka projekta, Društvo makedonskih novinara.

Fondacija Panonija je za četiri projekta, a među njima je „Svet agrara" Subotičkog mađarskog radija i emisije „Subjektiv" Panon televizije, dobio ukupno 650 hiljada dinara podrške. Troškovi proizvodnje medijskih sadržaja iz godine u godinu su sve viši, zbog toga je važno podršku  utrošiti što efikasnije – rekao je Gabor Agardi, zamenik direktora naše medijske kuće.

„Istina je da ovaj iznos neće biti dovoljan za čitavu godinu, ali ipak, kao što sam već pomenuo, nastojaćemo da ostvarimo najbolje. Za veoma mnogo vrednih programa, i programa koji stvaraju vrednost uspeli smo da dobijemo sredstava i iz toga ćemo pokušati da razvijamo i program, odnosno one sadržaje za koje smo na konkursu dobili sredstva."

Iz ugla očuvanja informisanja na maternjem jeziku, za mnoge medije je pokrajinska podrška od životne važnosti, ukazao je Zoltan Kudlik, pomoćnik sekretara za kulturu zadužen za pitanja manjina.

„To su pre svega  listovi, radio programi i onlajn portali vesti u malim naseljima. Istakao bih ovde „Tordanske novine", novine iz Nove Crnje, za koje ova podrška, ova dotacija obezbeđuje opstanak na godišnjem nivou."

Ove godine je u okviru tri konkursa potpisano 197 ugovora u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara. U odnosu na prethodne dve godine iznos podrške je povećan za 17 miliona dinara, istakla je Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za informisanje.

„To zapravo znači snažnu i kontinuiranu podršku pokrajinske vlade svim medijima na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine, vodeći, naravno, računa o onome što sam govorila na početku: o kvalitetu sadržaja medijskih projekata, o pravovremenom i potpunom informisanju svih građana Autonomne Pokrajine Vojvodine, bez izuzetka."

Na tri konkursa podrška je data za podizanje profesionalnog nivoa, za javno informisanje ugroženih grupa i proizvodnju medijskog sadržaja.

Medijski savet
Vojvodina
pokrajinska podrška

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.