Ugrás a tartalomra

Sijarto: što pre uspostavljanje mira u Ukrajini!

2022.06.14
17:14
2022.06.14
18:41
Forrás
Pannon RTV
Neka se što pre uspostavi mir u Ukrajini! Ovo je izjavio Peter Sijarto u intervju datom Panon televiziji.

Prema rečima mađarskog ministra spoljne ekonomije i spoljnih poslova kada u nekoj susednoj zemlji besni rat, onda to za sve okolne zemlje predstavlja ozbiljan bezbednosni rizik. Istovremeno, rat utiče i na snabdevanje energentima i na privredu – dodao je resorni ministar. Sijarto je podsetio: Mađarska sve čini u interesu toga da nastupi mir, i nada se da će oživeti razgovori u tom pravcu. Kako je rekao ministar, cenu rata, plaćamo svi.

Želimo da izbegnemo situaciju da se sa građanima Mađarske plaća cena rata. Mi, Mađari, ništa ne možemo da učinimo povodom ovog rata, mi Mađari nismo želeli ovaj rat. Mi ni na koji način nismo odgovorni za ovaj rat. Jasno je da zato ne prihvatamo da sa nama plaćaju cenu rata. Zbog toga je veoma važno da dok zbog rata i sankcija u čitavom svetu rastu cene u osnovnim oblastima, kao što je energija ili prehrambena industrija, da mi istovremeno od toga zaštitimo Mađare."

Peter Sijarto
Mađarska
Ukrajina
rat

Najnovije

14:09, Frissítve: 16:09

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.