Ugrás a tartalomra

Susret dečijih folklornih grupa u Trešnjevcu

2022.06.19
15:29
2022.06.19
18:09
Forrás
Pannon RTV
Događaj je po četvrti put organizovalo Kulturno-umetničko društvo "Petefi Šandor" iz Kanjiže za najmlađe folkloraše u opštini.

Nakon dvogodišnje pauze, u Trešnjevcu je ponovo održan Susret dečjih folklornih grupa pod nazivom "Esterlanc".

Između ostalog, publika je na susretu u Seoskoj kući u Trešnjevcu mogla da vidi narodne plesove Moldavije i južne Mađarske. Deca su predstavila svoje folklorne igre koje su naučila tokom cele godine. To su učinili članovi folklorne grupe "Fitrinka".

Maja Vajdović: "Bilo mi je jako dobro iskustvo da gledam ove folklorne nastupe i da steknem nova znanja."

Adel Horvat: "I ja mislim tako, da je ponekad dobro organizovati ovakav događaj da se malo upoznamo."

Na pozornici su nastupile po jedna folklorna grupa iz Šupljaka i Oroma, i po dve folklorne grupe iz Malih Pijaca i Trešnjevca. Događaj je ponovo organizovan nakon dve godine pauze.

Oršolja Balint, voditeljka grupe, folklorna grupa "Fitrinka", Kulturno-umetničko društvo "Petefi Šandor", Trešnjevac: "Trudimo se da okupimo folklorne grupe iz okruženja kako bismo međusobno mogli da pogledamo sve što smo uvežbavali tokom godine, kako bi deca imala što više nastupa, jer je važno da sami pokažu koliko su vešti u učenju ovih koreografija i da imaju uspeha na pozornici."

Na ovoj manifestaciji je svaka folklorna grupa primila zahvalnicu, potom su Žolt Seči i Tamara Čanji pozvala decu u plesnu kuću, a nakon toga je usledilo tradicionalno paljenje i preskakanje vatre za dan Svetog Ivana.

Trešnjevac
Susret
dečiji
folklor
Kulturno-umetničko društvo "Petefi Šandor"
Kanjiža
Esterlanc

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.