Ugrás a tartalomra

Počinju velike gužve na srpsko-mađarskoj granici

2022.06.19
16:56
2022.06.19
18:12
Forrás
Pannon RTV
Tokom celog dana je pojačan intenzitet saobraćaja na srpsko-mađarskoj granici na izlazu iz Srbije.

Putnici su čekali u dugim redovima na graničnom prelazu "Horgoš 1" i na graničnom prelazu "Horgoš 2", kao i na graničnom prelazu Bački Vinogradi. Na graničnim prelazima na Kelebiji i Bajmoku se tokom prepodnevnih i popodnevnih časova moralo čekati najmanje sat i po.

Vozila su u nedelju gotovo ceo dan pristizala na granični prelaz Bački Vinogradi-Ašothalom u pravcu izlaska iz Srbije. U nedelju, u ranim poslepodnevnim satima, kraj reda se nalazio kod table koja označava kraj naselja. To znači da se za prelazak u Mađarsku čekalo od otprilike 120 minuta.

Vreme čekanja se dodatno povećalo u poslepodnevnim satima. Bilo je onih koji su izgubili tri sata dok su prešli u Mađarsku. Većini putnika je teško palo čekanje na velikoj vrućini.

Laslone Čerhalmi, Segedin, Mađarska:

"Bila sam na Paliću, pa idem u Morahalom kod brata, pa kući.

- Kako podnosite ovo čekanje po vrućini?

- Vrlo dobro, sjajno. Pa pogledajte me, divan prizor zar ne.

- Nije li ovo opterećujuće? Koliko dugo čekate?

- Dva sata.

- A sada ste na granici.

- Naravno, uskoro stižemo na granicu. Ali bilo je slučajeva kada sam čekala četiri sata. Bilo je i toga i nije bio problem."

Slično stanje je uočeno i na graničnom prelazu "Horgoš-Reske 2" u nedelju poslepodne. Putnici su čekali najmanje dva sata u smeru ka Mađarskoj.

Janoš Filkor, Budimpešta, Mađarska:

"Na pijaci u Subotici, a sada Morahalom.

- Šta ste kupili na subotičkoj pijaci?

- Prašak za pranje rublja, odeću, majice.

- Isplati li se doći kad morate toliko da čekate na granici?

– Nismo znali da toliko treba da se čeka, kada smo dolazili bilo je mnogo brže.

- Koliko ste dugo u redu?

- Jedan sat i petnaest minuta.

– A koliko još morate čekati dok ne pređete granicui?

- Pola sata. To bi me obradovalo."

Na graničnom prelazu "Horgoš-Reske" na autoputu je bila toliko velika gužva tokom dana da povremeno automobili nisu mogli ni da dođu do izlazne kapije iz Srbije od velikog broja kamiona. Do Mađarske se moglo stići za oko dva i po sata.

gužva
granica
Horgoš
Bački Vinogradi
Ašothalom
Kelebija
Bajmok

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.