Ugrás a tartalomra

Nova traktorska prikolica, kao pomoć u praktičnoj nastavi u Kanjiži

2022.06.23
14:06
2022.06.23
16:40
Forrás
Pannon RTV
Mašinski park Školske ekonomije Poljoprivredno-tehničkog školskog centra „Besedeš Jožef" u Kanjiži, bogatiji je za jednu novu traktorsku prikolicu.

Kupovinu prikolice je u potpunosti podržao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu. Prikolica će u značajnoj meri doprineti kvalitetnoj praktičnoj nastavi, koja se u ovoj školi sprovodi. Ova srednja škola, inače, stalno učestvuje na konkursima nadležnog Pokrajinskog sekretarijata, tako da uvek mogu da nabavljaju novu opremu.

Robert Otot, zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu: „Ove godine smo raspisali konkurs sa ukupnim budžetom od 26 miliona dinara, a Srednja stručna škola „Bešedes Jožef" je uspešno konkurisala. Dobila je bespovratna sredstva u visini od 1,6 miliona dinara, i iz tih sredstava su mogli da kupe ovu prikolicu koja se nalazi iza nas. To je veoma važno, jer se u praktičnoj nastavi trudimo da našim učenicima obezbedimo najsavremeniju opremu, zbog toga što će u budućnosti poljoprivredni stručnjaci izaći upravo iza ovih školskih zidova."

traktor
prikolica
Kanjiža
Robert Otot
srednja škola

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.