Ugrás a tartalomra

Fudbalski kamp za mališane u Totovom Selu

2022.06.28
12:21
2022.06.28
19:25
Forrás
Pannon RTV
U Fudbalskoj akademiji „Njerš Ištvan" u Totovom Selu u toku je fudbalski kamp u kojem učestvuje gotovo stotinu dece.

Mališani su došli sa prostora čitave Vojvodine, fudbal se trenira i pre i po podne, a osim toga organizatori im dane čine zanimljivim uz brojne programe.

Deca osnovnoškolskog uzrasta dva puta dnevno imaju treninge.

„Dobro se osećam. Volim da igram fudbal, jer i moj tata ga je igrao. U kampu učimo kako se dodaje i kako se tribla" kaže Krištof Kovač, učesnik kampa.

Vidi se da svi uživaju u zajedničkim treninzima, i desetogodišnji Silar Erdelji se dobro oseća u kampu koji traje od nedelje.

„Dan nam izgleda tako da ujutru imamo doručak, ručak, užinu i večeru, imamo dva treninga i to je sve. Jako volim igre sa loptom, počeo sam da igram fudbal i dopalo mi se i od tada idem na fudbal" kaže Silard Erdelji, učesnik kampa.

Većina dece je u kamp stigla sa već određenim nivoom fudbalskog znanja, ali ima i onih koji sada savladavaju osnove.

„Suština je u tome da bude dobra atmosfera, da upoznaju nove drugare, i da ispravimo greške. Dan izgleda tako da imamo dnevno dva treninga, doručak, ručak, večera. Svaki dan imamo predavanje o fudbalu, govorimo o fudbalu, i uveče još imamo programe koji nisu o fudbalu, to je muzika, kupanje, i tu pokušavamo da izmešamo grupe" kaže Darko Veselinov, glavni trener u Fudbalskoj akademiji „Njerš Ištvan".

Kamp se završava u subotu kada će deca roditeljima predstaviti ponešto od onoga što su naučili u kampu.

Totovo selo
Totovo Selo
Totovom Selo
fudbal
fudball

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.