Ugrás a tartalomra

Odnosi Srbije i Crne Gore u budućnosti mogu biti obnovljeni

2022.06.29
17:27
2022.06.30
15:49
Forrás
Pannon RTV
Odnosi dve zemlje u budućnosti mogu biti obnovljeni - nadaju se premijerka Srbije i premijer Crne Gore.

Ana Brnabić i Dritan Abazović sastali su se u Beogradu. Ovo je bila prva zvanična poseta predsednika Vlade Crne Gore Srbiji. Premijerka Srbije je istakla da ni Srbija ni Crna Gora nema nikoga bližeg, ni politički, ni ekonomski, ni u pogledu državljana dve zemlje. Brnabić je dodala da je Srbija otvorena za rešavanje problema, kao i u vezi sa unapređenjem političkih i ekonomskih odnosa. Crnogorski premijer se saglasio u tome da se saradnja dvije zemlje u budućnosti mora podići na viši nivo.

Ana Brnabić, premijerka Srbije: „Ova poseta je nama zaista iznimno važna i nadam se da ćemo i ovom posetom uspeti da postignemo ono što ja znam da i vi i ja želimo, kao predsednici Vlada, a to je da resetujemo odnose između Srbije i Crne Gore i da uđemo u jednu eru zaista jako-jako dobrih odnosa."

Nakon sastanka sa premijerkom Srbije, Dritan Abazović razgovarao je i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Crne Gore Dritan Abazović razgovarali su u Beogradu o političkoj i ekonomskoj saradnji, zajedničkim ulaganjima, poljoprivredi i snabdevanju hranom. Predsednik Srbije je istakao značaj toga da se dve zemlje u narednom periodu međusobno pomažu i u oblasti energetike.

Srbija
Crna Gora

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.