Ugrás a tartalomra

Odbornici u Kanjiži prihvatili izveštaj o lanjskom budžetu

2022.06.30
16:03
2022.06.30
17:53
Forrás
Pannon RTV
Centralna tema sednice Skupštine opštine Kanjiža bilo je prihvatanje završnog računa za 2021. godinu.

U protekloj godini ostvarenje budžeta bilo je 98 odsto od planiranog iznosa.   Na konkursima je obezbeđeno 91 milion dinara u ukupnoj vrednosti, a uplaćen je i povrat u iznosu od 126 miliona dinara za predfinansiranje IPA konkursa. Na sednici je raspravljeno i prihvaćeno 18 tačaka dnevnog reda.

„Rebalans ovogodišnjeg budžeta potreban je zbog uspešnih konkursa na kojima je potrebno da povećamo vrednost našeg udela. Po zahtevima naše zajednice gradi se odgovarajući ekološki park na prostoru „Geder Grunda", a u Omladinskom centru u toku je informatičko opremanje. Načinjen je i predlog uredbe o pravnom savetniku pacijenata. Prihvatili smo i drugu promenu programa poslovanja preduzeća „Potiski vodovodi", a bilo je reči i o aktivnostima javnih preduzeća" rekao je Tibor Pletikosić, rukovodilac odborničke grupe SVM-a u Skupštini opštine Kanjiže

Kanjiža
budžet
Tibor Pletikosić

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.