Ugrás a tartalomra

Od 1. avgusta kreće saobraćaj teretnih vozova na pruzi Segedin-Reske-Subotica

2022.07.03
17:58
Forrás
Pannon RTV
Na taj način će biti obezbeđen obilazni put, potreban zbog modernizacije linije Budimpešta-Kelebija.

Do potpune obnove - bez bezbednosnih uređaja i elektrifikacije - dozvoljen je samo ograničen saobraćaj teretnih vozova noću, pa do tada prevoz putnika i dalje neće funkcionisati.

David Vitezi, državni sekretar zadužen za mađarski saobraćaj, rekao je: mašina za izgradnju i obnovu koloseka stigla je do mađarsko-srpske granice kod mesta Reske. Kako je rekao, na samitu lidera Evropske komisije, zemalja članica EU i Zapadnog Balkana koji je nedavno održan u Lionu, i koji je bio posvećen saobraćaju, učesnici su se zajednički založili za to da se Srbija i ostale zemlje Balkana što pre priključe transevropskoj transportnoj mreži, jer se tako, uz pomoć Evropske unije, može ubrzati razvoj železničke mreže u ovom regionu.

Sa razvojem železničke pruge Budimpešta-Beograd i regionalne linije Segedin-Subotica, Mađarska čini sve da putnički i robni saobraćaj na Zapadnom Balkanu bude što kvalitetnije povezan sa evropskom mrežom - dodao je Vitezi.

teretni voz
saobraćaj

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.