Ugrás a tartalomra

Ministar Sijarto razgovarao i sa rukovodstvom SVM-a

2022.07.04
16:42
2022.07.05
17:09
Forrás
Pannon RTV
Bilo je reči i o raspisivanju narednih konkursa.

Peter Sijarto sreo se i sa rukovodstvom Saveza vojvođanskih Mađara. Mađarskog ministra spoljnih poslova i spoljne trgovine ugostila su tri potpredsednika SVM-a, predsednik Upravnog odbora, predsednik Saveta, kao i Tibor Kaizinger, prvi konzul. Dr Balint Pastor je rekao da su mađarskog ministra spoljnih poslova informisali o razvoju unutrašnjopolitičke situacije u Srbiji, odnosno o procesu formiranja parlamenta i vlade.

„Osim toga, razgovarali smo o konkursima, mogućnostima, ulaganjima koja će u narednom periodu biti važna za vojvođanske Mađare. Jasno je da su za mađarsku vladu važni Mađari u Vojvodini, a mi bi želeli da se to i dalje realizuje kroz konkretne konkurse i projekte, upravo onako kao što je to bilo i prethodnih godina" rekao je dr Balint Pastor, potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

SVM
Peter Sijarto

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.