Ugrás a tartalomra

Vatrogasci i volonteri zaustavili vatru na njivi između Subotice i Radanovca

2022.07.13
19:31
Forrás
Pannon RTV
Požar je zahvatio blizu 70 hektara površine pored glavnog puta između Subotice i Radanovca.

Ogroman dim koji se protezao Segedinskim putem signalizirao je da je u pitanju požar koji je kasnije zahvatio i travu pored glavnog puta. Vatrogasci su brzo reagovali, a nekoliko dobrovoljaca je traktorima pomagalo u gašenju požara.

Između podneva i 13 časova stanovnici radanovačkih salaša primetili su veliki dim. Zapalila se strnjika na njivi pored Segedinskog puta, a zbog jakog vetra požar se brzo širio.

Odmah su počeli da pristižu vatrogasci, požar je gasilo oko pet ili šest vozila, a i jedan traktor je pomagao u zaustavljanju vatre na strnjici. Kao što se vidi na slikama na najvećem delu oranice vatra je ugašena, plamen se pojavljuje na tek ponekoj bali slame. Za sada se  ne zna uzrok požara.

Laslo Boni i njegova supruga su brzo reagovali jer se plamen približavao njihovom vinogradu i plastenicima: „Tačno u 13 časova sam izašao ovamo i video ogroman dim. Mislio sam da se kod mene nešto zapalilo. Onda sam se popeo na vidikovac, odakle se može videti velika teritorija. Video sam da sasvim u daljini i po dužini se proteže vatra, zapalila se strnjika i video sam da se približava nama. Brzo sam sišao i potražio jedno crevo, jer u ćošku vinograda ima slavina i mislio sam da ću tu priključiti i kako dolazi vatra ispred nje ću da polivam kako ne bi mogla da se širi."

Deo Segedinskog puta bio je gotovo potpuno nepregledan zbog ogromnog dima, a kretanje po stazi pored puta bilo je nemoguće. Vatra je obuzdana u  poslepodnevnim časovima.

vatra
vatrogasci

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.