Ugrás a tartalomra

Samo putnici iz pravca Mađarske mogu koristiti prelaze Reske 2 i Kibekhaza

2022.07.23
14:04
2022.07.23
18:01
Forrás
Pannon RTV
U interesu ubrzanja saobraćaja do 19 časova, samo putnici iz pravca Mađarske mogu koristiti drumski granični prelaz Reske 2. Na graničnom prelazu Kibekhaza takođe, samo putnici iz pravca Mađarske mogu koristiti prelaz do 16 časova.

Cilj policije županije Čongrad-Čanad i njihovih srpskih kolega jeste da se daljim povećavanjem broja izlaznih saobraćajnih traka smanji vreme čekanja na prelazu Reske 2. Putnici koji ulaze u Mađarsku mogu koristiti granični prelaz na autoputu Reske 1 ili druge prelaze između dve zemlje.

Zbog turista i radnika na privremenom radu u zemljama Zapadne Evrope koji se vraćaju svojim kućama, vreme čekanje se povećalo na svim mađarsko-srpskim graničnim prelazima. Vreme čekanja prema Srbiji je najviše na prelazu na autoputu Reske1-Horgoš1, okopet sati  ali i na ostalim graničnim prelazima putnike čeka najmanje dva sata zastoja.

Prema Mađarskoj, na prelazu na autoputu Horgoš 1-Reske 1, Bački Vinogradi-Ašothalom, Kelebija-Tompa takođe ima gužve, vreme čekanja je najviše dva sata.

Na ostalim prelazima saobraćaj se odvija kontinuirano i za prelaz granice se čeka najviše 30 minuta.

granični prelaz

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.