Ugrás a tartalomra

SVM podržava izbor Orlića za predsednika parlamenta

2022.08.02
17:09
2022.08.02
17:15
Forrás
Pannon RTV
Reč je o iskusnom političaru koji će umeti da rukovodi zasedanjima, naglasio je dr Balint Pastor, šef poslaničkog kluba Saveza vojvođanskih Mađara tokom parlamentarne rasprave u utorak.

Dr Pastor je istovremeno izrazio i zadovoljstvo što će Elvira Kovač, ponovo biti potpredsednica Skupštine Srbije.

„Poslanički klub Saveza vojvođanskih Mađara podržava izbor dr Vladimira Orlića za predsednika parlamenta. Smatramo da je on odgovarajući kandidat za ovu poziciju, jer mu je ovo četvrti mandat. Kao poslanik u parlamentu bio je zamenik poslaničkog kluba, a i potpredsednik Skupštine u prethodnom sazivu. Veoma je dobro što će parlament imati sedam potpredsednika, i opozicija je zadovoljna, dakle što se toga, tiče prvih dana rad nije obeležila neka vrsta međusobne napetosti. Vojvođanski Mađari i SVM i dalje će imati potpredsednika parlamenta u liku Elvire Kovač" rekao je dr Balint Pastor, šef poslaničkog kluba SVM-a u republičkom parlamentu.

SVM
dr Balint Pastor
Elvira Kovač
parlament

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.