Ugrás a tartalomra

Adriana Vilagoš odbranila titulu juniorske prvakinje sveta

2022.08.03
11:00
Forrás
Panon RTV
Mlada atletičarka iz Malog Iđoša je pobedila u disciplini bacanja koplja s novim juniorskim nacionalnim rekordom od 63,52 metra na Svetskom atletskom prvenstvu U-20 u kolumbijskom Kaliju.

Njen rezultat, koji je ostvarila drugog dana takmičenja, u sredu u zoru po lokalnom vremenu, to je ujedno i novi rekord U-20 šampionata. Adrianin najbolji rezultat je ostvaren u trećoj seriji, a imala je i još tri bacanja preko 60 metara, što dokazuje izuzetan talenat i dominaciju 18-godišnje atletičarke.

Drugoplasirana kolumbijska takmičarka je ostvarila rezultat od 57,84 metra, a trećeplasirana je ostvarila rezultat od  55,11 metra. U konkurenciji Fani Kever, mađarska takmičarka, je završila peta s rezultatom 54,38 metra.

Adriana Vilagoš
prvakinja sveta
sport

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.