Ugrás a tartalomra

Vikend u Bačkoj Topoli provodi se u duhu zanatskih piva i zabave

2022.08.07
13:52
2022.08.07
15:26
Forrás
Pannon RTV
Pored bogate ponude piva, dvodnevni Craft Beer Fest imao je i šarolik muzički program.

U subotu popodne počeo je festival zanatskog piva na plaži jezera Bačke Topole. Na vrelini, rashlađujuća pića posebnog ukusa posebno su prijala posetiocima.

Zoltan Drenjovski, Bačka Topola: „Ova zanatska piva se prilično razlikuju od tradicionalnih fabričkih multi-piva, kojima ponekad nedostaje suština, ukus."

Posetioci su mogli da degustiraju i kupe piva sa voćnim ukusima, piva sa aromama hmelja i morskih algi, kao i pšenično pivo. Ovo je odlična prilika za proizvođače piva da predstave svoje proizvode.

Andor Fontanji, proizvođač zanatskog piva, Mali Iđoš: „Lager je najlakše pivo za piće, po vrsti je slično komercijalnim proizvodima, ali po ukusu spada u zanatsku kategoriju, a Apa je prava zanatska poslastica. Obično ga opišem kao uvodno pivo u svet zanatskog piva, takođe lako za piće, prijatno citrusno."

Organizatori su pozvali izlagače iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Viktor Homolja Orto, organizator: „Trudimo se da pokažemo poseban ukus ovih piva, jer među lager pivima zapravo nema nijednog sa izrazito posebnim ukusom, za razliku od zanatskog piva, za razliku od ale piva, gde se pokažu različite boje boja i ukusa."

U subotu je bilo ugođeno ljubiteljima elektronske muzike. U nedelju uveče, posetioce željne zabave očekuje retro disko, a zatim bendovi Trojka i Sin Seekas.

Bačka Topola
pivo
festival
Craft Beer Fest

Slične vesti

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.