Ugrás a tartalomra

Protest poljoprivrednika u više gradova

2022.08.09
16:15
2022.08.09
17:32
Forrás
Pannon RTV
Nezadovoljni poljoprivredni proizvođači protestvuju u više mesta u Srbiji, uključujući i centar Novog Sada.

Poljoprivrednici su se danas dovezli svojim traktorima isperd Banovine u Novom Sadu. Poljoprivrednici su izrazili svoje nezadovoljstvo zbog niskih otkupnih cena, te visokih cena goriva i đubriva. Prema njihovom zahtevu, cena suncokreta trebala bi da bude 700 evra po toni.

Poljoprivrednici protestvuju i u blizini Batajnice. Jedan od njih je rekao da će resornom ministarstvu dati rok od 48 sati da reši njihove zahteve, inače se mogu očekivati ​​drastičnije mere, dodao je jedan nezadovoljni poljoprivrednik.

U Novi Sad je popodne oko 16 časova stigao i Branislav Nedimović kako bi pregovarao s poljoprivrednicima. Ministar poljoprivrede, između ostalog, je rekao da poljoprivrednici tokom žetve mogu da dobiju regresirano gorivo na benzinskim pumpama. Poljoprivrednici su izjavili da žele konkretne korake, a ne predizborna obećanja.

protest
poljoprivreda
traktor

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.