Ugrás a tartalomra

Nakon Kolumbije pravac Minhen

2022.08.10
19:12
Forrás
Pannon RTV
Sa takmičenja u bacanju koplja U-20 na svetskom prvenstvu organizovanom u Kolumbiji Adriana Vilagoš iz Malog Iđoša kući se vratila sa zlatnom medaljom. Bacačica koplja ponovo nastupa sledeće nedelje na EP za senione u Minhenu.

Ova 18-godišnja atletičarka odbranila je titulu svetskog prvaka bacanjem od 63 metara i 52 centimetara. Svojim rezultatom postala je najbolja u ovoj oblasti i ujedno je postavila novi srpski rekord kao i rekord takmičenja U-20 Svetskog kupa.

Adriana Vilagoš je novu zlatnu medalju sa ponosom pokazivala našem štabu. Bacačica koplja iz Malog Iđoša je u potpunosti zadovoljna postignutim rezultatom. „Cilj nam je bio da odbranimo titulu koju sam osvojila prošle godine i veoma sam srećna i zadovoljna što sam uspela ne samo da pobedim već što sam imala veoma dobru seriju. Četiri puta sam bacila preko 60 metara, dva puta lični rekord, koji je ujedno i najbolji na svetskim prvenstvima 63,52 cm, stvarno se osećam u veoma dobroj formi.”

Posle uspeha nema stajanja. Adriana se već sprema za sledeće takmičenje, sa svojom majkom koja joj je ujedno i trener.

Đerđi Vilagoš trener: „Naše sledeće takmičenje će biti Evropsko prvenstvo u Minhenu, koje je veoma blizu, tako da moramo da se pripremamo za to takmičenje a ostalo nam je par dana pripreme kod kuće, jer u nedelju već krećemo za Minhen. Za ovaj period planirala sam trening snage.”

Na Evropskom prvenstvu za odrasle u Minhenu nastupiće 24 takmičara. Adrianin cilj je da obori juniorski svetski rekord od 63,86 cm.

Adriana Vilagoš
bacanje koplja

Najnovije

14:09, Frissítve: 16:09

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.