Ugrás a tartalomra

Savez agrarnih udruženja Vojvodine prikuplja potpise u cilju poboljšanja položaja poljoprivrednih proizvođača

2022.08.11
13:45
2022.08.11
16:46
Forrás
Pannon RTV
Predlozi formulisani u šest tačaka, podudaraju se sa zahtevima učesnika protesta.

Potpisi se prikupljaju do 15. avgusta, u kancelarijama seoskih domaćina. Pre svega očekuju poljoprivredne proizvođače, ali zahteve svojim potpisom mogu da podrže i svi ostali građani.

U zavisnosti od toga šta će predstavnici poljoprivrednika uspeti da postignu u pregovorima sa Vladom i ministrom, SAUV će postupiti u skladu sa tim - rekao je Mikloš Nađ, predsednik Saveza, gostujući u emisiji „Početak dana" (Napindító), na program Subotičkog mađarskog radija.

„Savez agrarnih udruženja Vojvodine počeo je još prošle nedelje prikupljanje potpisa upravo na ovu temu, upravo po ovim pitanjima, pošto je situacija u poljoprivredi Srbije u ovom trenutku toliko neizvesna. Proizvođači već ne znaju šta da rade, zato su se i desili ovi protesti, da se skrene pažnja vlasti da smo, molim vas, mi ovde došli do zida. Nema dalje. Poljoprivredni proizvođači više nisu imali izbora, sopstvenih resursima ne mogu da kompenzuju tako veliku sušu. Zbog toga mi tražimo da proizvođači dobiju različite pogodnosti, da dobiju dodatnu podršku. Da dobiju podršku za gorivo, podršku za đubrivo. Svi znamo da je cena đubriva u poslednjih godinu dana povećana za više nego tri puta. A sada, kada su proizvođači uspeli da ostvare, u najboljem slučaju, samo pola roda pšenica. Da ne govorim o tome da će sada ostvariti samo oko pola roda suncokreta, a što se što se tiče kukuruza možda ništa, onda za jesenju setvu jednostavno neće imati gde da obezbede novac. Dakle neće imati šta da ulože."

Savez agrarnih udruženja Vojvodine
Mikloš Nađ

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.