Ugrás a tartalomra

Ne odlaze dok ne dođe do napretka u pregovorima

2022.08.11
17:06
2022.08.11
17:14
Forrás
Pannon RTV
Subotički traktoristi i dalje uporno nastavljaju borbu za ispunjenje svojih zahteva, a noć su proveli u blizini Gradske kuće. Poljoprivrednici očekuju povoljan razvoj situacije i napredak u pregovorima, a do tada se neće pomerita sa svojih sadašnjih

Poljoprivredni proizvođači iz Subotice su u četvrtak pre podne protestvovali povorkom traktora. Nezadovoljni su zbog niskih otkupnih cena, odnosno visokih cena goriva i đubriva.

Traktore su poljoprivrednici parkirali u Štrosmajerovoj ulici u Subotici u sredu popodne, i tamo su ostali i preko noći. Poljoprivrednici su spavali u svojim vozilima ili na klupama. Na taj način želeli da pokažu svoju odlučnost.

Miroslav Matković, poljoprivredni proizvođač: „Želimo da se nešto desi i na nivou Subotice, jer vidimo da je gubitak veliki i većina malih proizvođača neće moći kvalitetno da obavi jesenju setvu, jer već sada moramo da razmišljamo o tome šta ćemo da žnjeti sledeće godine. Ako ne proizvodimo, neće biti jeftinog hleba, mesa, ulja, tada smo svi na gubitku."

Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice, rekao je na konferenciji za novinare da razume zabrinutost poljoprivrednika, podržava njihove zahteve i da je otvoren za razgovor o njihovim zahtevima: „Ja ih zazumem i dajem im podršku da se razgovara o njihovim zahtevima, razgovor je zakazan danas u 9 sati sa premijerkom i ja sam u komunikaciji sa ministrom za poljoprivredu. Znači, bio sam precizan, dajem im podršku i tu sam da im pomognem, da razgovaramo o svemu što treba, da se reši njihov problem."

Popodne, nakon što je odluka Vlade objavljena, poljoprivrednici su ponovo svoje negodovanje izrazili protestnom vožnjom. Traktoristi su pokušali da privuku pažnju sirenama  i usporavanjem saobraćaja i tada su saopštili da su spremni i na radikalnije korake, uključujući i potpuno zatvaranje ulica.

traktoristi
poljoprivrednici
protest
Stevan Bakić

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Ulica Braće Radić u Subotici proglašena za kulturno dobro

Zahvaljujući učešću SVM-a u sastavu vladajuće koalicije istrajnom radu u lokalnoj samoupravi, Vlada Srbije je svojom odlukum proglasila ulicu za kulturno dobro – prostorno kulturno-istorijsku celinu os velikog značaja – saopštio je dr Balint Pastor.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.