Ugrás a tartalomra

Vreme je sve toplije

2022.08.17
13:49
2022.08.17
14:00
Forrás
Pannon RTV
Zbog vrućina je u Severnoj i Istočnoj Srbiji na snazi narandžasti meteo alarm. Širom Mađarske je na snazi upozorenje na vrućinu trećeg stepena, koje traje do petka u ponoć.

U Vojvodini danas temperatura može da dostigne i 34-35 stepeni. Uglavnom će biti sunčano sa malo oblaka. Ovo takođe znači da se pored toplotnog alarma očekuje i jako UV zračenje.

U četvrtak će biti još toplije, merićemo 36-37 stepeni.

Vrhunac toplotnog talasa očekuje se u petak, a u pojedinim delovima Srbije temperatura može da dostigne i 39 stepeni.

Za vikend se očekuje osveženje, ali će temperatura i tada biti oko 30 stepeni.

Situacija sa sušom je tragična i u Mađarskoj - saopštila je Republička Meteorološka Služba. Širom Mađarske je na snazi upozorenje na vrućinu trećeg stepena, koje traje do petka u ponoć.

Prema rečima lekara, toplotni talas ne predstavlja opasnost samo za starije, decu i hronične bolesnike, već za sve. Ljudi srednjih godina, pa čak i mladi, teže podnose ovo vreme. Izbirljiviji su i razdražljiviji, što znači da ozbiljno utiče i na nervni sistem. Po mogućnosti, u najtoplijim satima niko ne treba da bude na vrelom suncu, svi treba da piju dosta tečnosti.

Republička uprava za delovanje u vanrednim situacijama Mađarske podseća i na zabranu paljenja vatre.

toplo
vreme

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.