Ugrás a tartalomra

Podrška za đake prvake koji će školu pohađati na mađarskom nastavnom jeziku

2022.08.17
14:13
2022.08.17
18:08
Forrás
Pannon RTV
Mali prvaci će i ove godine dobiti školsku torbu i paket školskog pribora zahvaljujući Savezu „Rakoci" i Nacionalnom Savetu Mađarske nacionalne manjine.

Nacionalni Savet Mađarske nacionalne manjine ni ove godine neće zaboraviti učenike koji su u prvi razred upisani na mađarskom nastavnom jeziku. Uz podršku i saradnju Vlade Mađarske i Saveza „Rakoci", deca će dobiti školsku torbu i paket školskog pribora – podsetio je Čongor Čaki. Predsednik Saveza „Rakoci" istakao je da savez ima odlične odnose sa Nacionalnim Savetom Mađarske nacionalne manjine.

Čongor Čaki, predsednik Saveza „Rakoci": „U saradnji sa njima možemo da realizujemo program izbora škole na mađarskom jeziku, koji se sada proširio na ceo Karpatski basen. Od vrtićkog uzrasta pokušavamo da sa tamošnjim partnerima ohrabrimo roditelje, zajedno sa MNS-om, direktorima vrtića i nastavnicima škola, da odaberu mađarsku školu za svoje dete, jer je to ključ prosperiteta pojedinca i zajednice."

prvak
škola

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.