Ugrás a tartalomra

Za Srbiju su mir i stabilnost važniji od svega

2022.08.17
18:04
2022.08.17
18:26
Forrás
Pannon RTV
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je o napetoj situaciji na Kosovu kao i o ratu u Ukrajini, razgovarao sa generalnim sekretarom NATO-a Jenson Stoltenbergom u Briselu.

Jens Stoltenberg je zamolio Srbiju i Kosovo da pokažu uzdržanost i pokušaju da reše situaciju, da budu konstruktivni u rešavanju problema. On je dodao: misija NATO-a na Kosovu, KFOR, prati situaciju i čini sve u cilju očuvanja mira.

Aleksandar Vučić je istakao da Beograd poštuje misiju Kfora i njegov rad na teritoriji Kosova. On je dodao: Za Srbiju su mir i stabilnost važniji od svega. Beograd ne želi da prebacuje odgovornost na nekog drugog, ali Srbija i ubuduće želi da se pridržava odluke OUN, međunarodnog prava i odredbi Briselskog sporazuma u odnosima sa Kosovom. On je istakao i da Srbija želi da ostane vojno nezavisna.

mir
stabilnost
Aleksandar Vučić
NATO
Jens Stoltenberg
Brisel

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.