Ugrás a tartalomra

Mali granični prelaz Horgoš mogu da koriste samo putnici koji idu u pravcu Mađarske

2022.08.21
13:48
Forrás
MTI
Za prelaz iz Srbije u Mađarasku putnicima je na raspolaganju veliki granični prelaz na autoputu – saopštila je mađarska policija na svojoj internet stranici. Na graničnom prelazu kelebija se čekanje povećalo na nekoliko sati.

Kako bi se ubrzao ulazak u Mađarsku, od nedelje od 10 časova samo putnici koji prelaze u tu zemlju mogu da koriste mali granični prelaz Horgoš.

Cilj Uprave policije Županije Čongrad-Čanad i njihovih srpskih partnerskih organizacija je da se dodatno poveća broj traka za ulazak u Mađarsku i da se na taj način smanji vreme čekanja na Horgošu.

Zbog velikog intenziteta saobraćaja na graničnom prelazu Kelebija-Tompa, putnici na ulazak u Mađarsku čekaju dva sata, a što se tiče teretnog saobraćaja čekanja su i do četiri sata.

Nadležni preporučuju putnicima koji prelaze u Mađarsku da biraju granične prelaze Horgoš-Reske, ali mali prelaz, Bajmok-Bačalmaš i Bački Breg-Hercegsanto.

Horgoš
granica

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.