Ugrás a tartalomra

Humanitarni koncert na Paliću

2022.08.30
13:08
2022.08.31
07:04
Forrás
Pannon RTV
Fondacija „Delije", u nedelju uveče na Letnjoj pozornici na Paliću, organizuje humanitarni koncert za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Na koncertu će nastupiti i solisti i horovi. Cena ulaznice je 500 dinara, a može se kupiti u pretprodaji u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava" ili na licu mesta na sam dan održavanja koncerta. Koncert počinje u 20 časova, ali se gosti očekuju već od 19 časova, jer organizatori pripremaju posebno iznenađenje za najmlađe članove publike.

Mirjana Pavlović, upravnica, Fondacija „Delije": „Celokupan profit predviđen je za kupovinu kuće u Orahovcu. Za one koji ne znaju, Orahovac je gradsko naselje u Prizrenskom okrugu u Metohiji, u kome živi nekoliko stotina srba u jednoj, praktičnoj vrsti, geta. U nekoliko ulica oko crkve sabrano je celokupno srpsko stanovništvo i sve srpske kuće. Tako da smo odlučili da u toj zoni otkupimo jednu kuću i omogućimo nekoj od porodica, koja nema rešeno stambeno pitanje, da tu živi."

humanitarni
koncert
Palić
Delije
Kosovo i Metohija

Najnovije

14:09, Frissítve: 16:09

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.