Ugrás a tartalomra

Prema budućnosti Evrope na Paliću

2022.09.10
14:24
2022.09.10
16:44
Forrás
Pannon RTV
Na Paliću je organizovan trodnevni sastanak za predstavnike pobratimskih naselja. Povodom ovoga, održana je konferencija pod nazivom „Prema budućnosti Evrope". Sastanak je organizovan po treći put zajedno sa udruženjem građana „Oštorka".

Odnos između Palića i pobratima je veoma dobar i osim u periodu epidemije, veoma aktivan. Palić smatra da je važno da se ovaj dobar odnos održava ne samo na nivou menadžmenta, već da se uključe i stanovnici, bilo kroz sport, kulturu ili obrazovanje.

Marta Dobo, predsednica veća, MZ Palić: „Glavni cilj programa je promocija evropskih vrednosti i razmena iskustava. Istina je to da imamo i pobratimska naselja u Mađarskoj. Nažalost, ima i onih odakle nisu mogli doći, iz Hrvatske su u poslednjem trenutku otkazali, ali verujemo da će na sledećem uspešnom konkursu već biti sa nama. Ovo je jako dobro, pošto su naša pobratimska naselja u Mađarskoj već deo Evropske unije i mogu nam dati veoma korisne informacije o tome na šta je vredno obratiti pažnju, koje su potencijalne prepreke. Trudimo se da učimo od naših suseda i veoma smo srećni što je ovaj projekat Evropskog Građanstva tako uspešan i popularan."

Prema budućnosti Evrope
Palić
Marta Dobo

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.