Ugrás a tartalomra

Ukusi Deliblatske peščare

2022.09.15
12:17
Forrás
Pannon RTV
U Deliblatu je predstavljena knjiga „Ukusi Deliblatske peščare – gastronomsko nasleđe", koja je objavljena na srpskom i engleskom jeziku.

Knjiga je nastala na inicijativu Ivana Radića, u saradnji sa Klasterom Deliblatska peščara, uz doprinos brojnih republičkih ustanova i stručnjaka i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja. Autor knjige je Dejan Zagorac.

Dejan Zagorac, autor: „Najvećim delom su saradnici iz Muzeja Pančeva, iz Zavoda za zaštitu kulturnih spomenika Pančevo, tako da smo objavili i spomenike kulture i spomenike materijalne baštine, arheološka nalazišta, tako da je to jedna celokupna – kako bih rekao – monografija o ovom području, koja nije se samo orijentisana na gastronomiju, gastronomija je pre šlag na torti, a sve ostalo, sve te zanimljive stvari koje možemo da nađemo u Deliblatskoj peščari, uključujući i prirodne retkosti, predstavljene su u ovoj monografiji."

Deliblatska peščara

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.