Ugrás a tartalomra

Brnabić prisustvovala sahrani bivšeg premijera Japana Šinza Abea

2022.09.27
14:57
2022.09.27
19:14
Forrás
Vlada Srbije
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas u Tokiju ceremoniji državne sahrane bivšeg premijera Japana Šinza Abea, nakon čega je izjavila saučešće njegovoj udovici Akie Abe i premijeru Japana Fumiu Kišidi.

Državna sahrana Šinza Abea održana je u areni „Nipon Budakan“ u Tokiju, u prisustvu više od 4.000 zvanica, uključujući članove japanske carske porodice i više od 700 zvaničnika iz sveta.

Premijerka se ranije danas sastala sa premijerom Singapura Li Sjenlungom, sa kojim je razgovarala o digitalizaciji javne uprave, modernom obrazovanju, kao i o trenutnoj političkoj situaciji u svetu.

Brnabić će boraviti u poseti Tokiju i 28. septembra i tom prilikom će imati bilateralni susret sa premijerom Japana Fumiom Kišidom.

Istog dana, ona će razgovarati i sa japanskim ministrom za digitalizaciju Taro Konom.

Predsednica Vlade će tokom boravka u Japanu razgovarati sa predstavnicima japanskih kompanija koje posluju u Srbiji, kao i sa članovima parlamentarne lige prijateljstva Japan–Srbija.

Ana Brnabić
Abe Shinzo

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.