Ugrás a tartalomra

Značajna ulaganja u saobraćajnu sigurnost u Senti

2022.10.04
16:15
2022.10.04
17:32
Forrás
Panon RTV
U toku su velika ulaganja u bezbednost saobraćaj i razvoj komunalne infrastrukture u Senti. Lokalna samouprava nastoji da ovim radovima poveća kvalitet života stanovnika.

Meštani su dugo bili nezadovoljni istrošenim stanjem mosta koji je povezivao Bačku i Banat. Vreme je ozbiljno nagrizlo i stubove mosta, zbog toga su radovi na obnovi bili neodložni.

Sebastijan Stantić, član Opštinskog veća Sente zadužen za privredu i turizam kaže: „Stručnjaci državnog  železničkog preduzeća su ovog marta procenili stanje mosta i zbog toga su preduzeli aktivnosti na očuvanju stabilnosti, što je značilo ograničenje brzine u javnom saobraćaju na 20 kilometara na čas, odnosno ograničenje na osovinsko opterećenje od 20 tona za teretni železnički saobraćaj. Potrebno je znati, a to smo dobili u zvničnom pismu od Ministarstva, da je u toku izrada projekta sanacije.“

Uveliko traje izgradnja kanalizacije u ulici Čeh Karolja u Senti, koja bi trebala da bude završena narednih sedmica. Kada se okonča izgradnja kanalizacione mreže, Senta će biti prva opština u državi u kojoj će biti gotova čitava mreža sa prečistačem.

„Postepeno napredujemo, nisu objavljeni konkursi za izgradnju kanalizacije, zbog toga smo ovu investiciju ostvarili iz sopstvenih iznosa i ubuduće ćemo u osloncu na svoje snage završiti izgradnju kanalizacije na prostoru grada, u ovoj mesnoj zajednici, jer samo još nije završeno u MZ Kertek“ kaže Rudolf Cegledi, predsednik Opštine Senta. 

Ukupna vrednost trenutnih ulaganja je 3,2 miliona dinara. Pored ovih radova narednih sedmica u opštini će započeti saniranje udarnih rupa na putevima, između ostalog i na tornjoškom putu. U proteklom periodu sanacije puteva urađene su u Tornjošu, Bogarašu i Gornjem bregu. 

Senta
ulaganja
saobraćaj
Rudolf Cegledi
Sebastian Stantić

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.