Ugrás a tartalomra

Veliko interesovanje za jesenji sajam dečije garderobe „Babaexpo“ u Senti

2022.10.08
13:13
2022.10.08
15:43
Forrás
Panon RTV
U Senti je ponovo održan „Babaexpo”. Poslednjih godina svi zainteresovani su imali priliku da posete nekoliko sajmova dečije graderobe, a pritom je interesovanje za ovakvu vrstu događanja konstantan.

Porodice koje su blagoslovljene decom imaju značajne izdatke tokom njihovog odrastanja i vaspitavanja. Sajam dečije graderobe pod nazivom „Babaexpo” je vrlo ekonomično rešenje za dečiju garderobu i štedi budžet za sve roditelje.

Žoka Požgai, Ada: „Dobro je jer je sve na jednom mestu, ja na primer, kao majka ne stignem uvek da idem u kupovinu, prednost je što je ovde sve na jednom mestu, pa sam ovde mogla da kupim sve što je potrebno za dvoje dece. Drago mi je da mogu dobiti i korišćenu garderobu, jer je i to rešenje vrlo značajno sa aspekta ekološke osvešćenosti."

Kao majka troje dece, Kristina Guba iz Bačkog Petrovog Sela u svojoj preduzetničkoj radnji izrađuje odeću za bebe, pa je osim odeće koju su njena deca prerasla, za aktuelni jesenji sajam dečije garderobe pripremila i novoizrađene dodatke za dečije sobe i dečije krevetiće.

„Opšte je poznato da deca vrlo brzo prerastu svoju odeću. Stoga smatram da nije bitno stalno kupovati novu odeću, na ovakvim događanjima i mestima može se kupiti kvalitetna polovna garderoba po relativno povoljnoj ceni."

Uz raznu odeću i modne dodatke, zainteresovana lica, koja su uglavnom činile mame, mogle su se naći i dečije knjige, te eterična ulja. Organizatori su pripremili i foto-kutak i dečiji kutak.

Edina Tomić, predsednica Kluba „Beba-mama” Senta: „Uspeli smo da primimo 250 prijavljenih. Među njima su trgovci koji prodaju korišćenu dečiju garderobu i igračke, ali i preduzetnici ili izrađivači ručnih proizvoda čiji su artikli na bilo koji način vezani uz tematiku porodice ili dece."

Manifestacija je održana u Hali sportova u Senti.

Hajnalka Buranj, predsednica Foruma žena Saveza vojvođanskih Mađara: „U Senti se sajmovi za bebeću opremu održavaju jako dugo, a verujem da je i u drugim gradovima, baš kao i u Senti bila tolika velika potražnja da ponuda nije mogla da zadovolji veliko interesovanje za dečiju garderobu. Više puta je sajam dečije garderobe bio održavan u holu škole sa nekoliko školskih klupa, ali je potražnja bila toliko velika, da smo morali menjati lokaciju za veći prostor."

Uz lokalni Klub „Beba-mama”, u organizaciji su učestvovali i Forum žena Saveza vojvođanskih Mađara i lokalna samouprava Senta.

Senta
prodaja

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.