Ugrás a tartalomra

Javni medijski servis Mađarske organizovao sastanak dopisnika na Paliću

2022.10.12
16:56
2022.10.12
17:11
Forrás
Panon RTV
Na trodnevni događaj su došli dopisnici iz čitavog Karpatskog basena. Tokom prepodneva, mogli su da učestvuju u jednoj stručnoj diskusiji, gde su rukovodstvu Javnog medijskog servisa Mađarske mogli da formulišu svoja pitanja i da daju svoje komentare

Fond za podršku medijskim uslugama i upravljanje imovinom iz Mađarske, Odnosno MTVA, ima široku mrežu dopisnika širom Karpatskog basena. Sada, posle dve godine, ponovo su imali priliku da se lično sretnu jedni sa drugima, kao i sa rukovodstvom Javnog medijskog seriva Mađarske. Danijel Pap, generalni direktor MTVA, je u svom pozdravnom govoru istakao da zbog ekonomske krize, koja se oseća u čitavom svetu, i oni moraju da štede, ali to ne rade na dopisničkoj mreži.

„Veoma se trudimo da u našem radu ne bude vidljivo da to ima i ekonomski uticaj, pored ratnog sukoba, nastojimo da sačuvamo to jedinstvo koje dopisnička mreža ispoljava. Vera je ono što i mi zastupamo, da onaj ko je zao prema čoveku taj je i nesposoban za čoveka, zato je mađarsko jedinstvo važno, dakle to mogu da vam kažem, da mi i dalje planiramo saradnju i nastavak zajedničkog rada. Očigledno je da to neće biti jednostavno, vremena su jako teška, ali mi želimo.da se trudimo da to ne bude vidljivo u našim odnosima, a kamoli da se oseća.”

Dopisnici su imali priliku da postavljaju pitanja i daju svoje komentare o saradnji sa Javnim medijskim servisom Mađarske. U svom govoru, generalna direktorka Deoničarskog društva za pružanje medijskih usluga „Duna” je istakao da medijske ekipe iz Transilvanije, južne Slovačke i Vojvodine često rade u opasnim i teškim uslovima. Anita Altorjai je naglasila da zahvaljujući dopisničkoj mreži gledaoci, slušaoci i čitaoci mogu da dobiju pouzdane, brze i tačne informacije o dešavanjima u čitavom Karpatskom basenu.

Anita Altorjai, generalna direktorka Deoničarskog društva za pružanje medijskih usluga „Duna”: „Odgovornost naših dopisnika, koji sa nama rade iz inostranstva, sada je posebno velika. Da bismo razlikovali istinito od lažnog, filtrirali stvarnost iz vrtloga lažnih vesti, ti ekstremni uslovi sve nas stavljaju na test. Medijske ekipe iz Transilvanije, južne Slovačke i Vojvodine, takođe veoma često rade u nezamislivo opasnim i teškim uslovima, u ovom nepredvidivom svetu. Ali i dalje istim elanom nastavljaju da snimaju i šalju Javnom medijskom servisu svoje kvalitetne, odgovorne i ozbiljne izveštaje.”

Domaćin sastanka dopisnika Javnog medijskog servisa Mađarske je i ovoga puta RTV „Pannon”. Događaj ima veliki značaj za sve dopisnike. Pored međusobnog upoznavanja i povezivanja, pruža priliku i za razmenu iskustava.

sastanak dopisnika
Panon RTV
Palić

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.