Ugrás a tartalomra

Mađarska policija je tokom vikenda uhapsila blizu dve hiljade osoba koje su nelegalno prešle granicu

2022.10.17
13:04
Forrás
MTI
Od petka do nedelje, pripadnici mađarske policije i vojske, intervenisali su protiv 1992 lica koja su nelegalno prešla granicu te zemlje - saopštila je u ponedeljak Državna policija Mađarske.

Prema statistici koja se može pročitati na sajtu policije, u petak su uhapšene 752 osobe, u subotu 798 osoba, a u nedelju 427. Pripadnici policije i vojske su sve te strane državljane, koji su se na teritoriji Mađarske nalazili nelegalno, uhapsili i vratili preko privremene ograde postavljene na granici. Pored toga, u unutrašnjosti zemlje je uhapšeno još 15 osoba, koje su takođe nelegalno prešle granicu, i protiv njih je pokrenut postupak od strane imigracione policije.

U protekloj sedmici, na teritoriji čitave države su uhapšene i vraćene 4794 osobe, koje su se nelegalno nalazile u toj zemlji. U nedelji pre toga – od 3. do 9. oktobra – broj uhapšenih lica iznosio je 4674. Pored toga, u protekloj sedmici u unutrašnjosti zemlje uhapšeno je 26 osoba, protiv kojih je pokrenut postupak imigracione policije. Postupak je pokrenut i protiv 34 osumnjičena za krijumčarenje ljudima - navodi se u sumiranim rezultatima koje je objavila policija.

Mađarska
policija
ilegalni migranti

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.