Ugrás a tartalomra

Zapaljena srpska zastava na košarkaskoj utakmici u Đakovici

2022.10.24
13:11
Forrás
Tanjug
Prištinski mediji su objavili fotografije na kojima se vidi kako grupa navijača Vlaznimija pali srpske zastave, a na tribinama je bila razvijena i zastava bivše OVK.

Na košarkaškoj utakmici između između Vlaznimija i Trepče u Đakovici zapaljena je srpska zastava, prenose mediji.

Pristalice Vlaznimija su, osim paljenja zastave, na utakmici koja je odigrana sinoć, skandirali poruke usmerene protiv Srbije i severa Kosova i Metohije, a razvili su i transparent na kojem je pisalo „Spremni za sever, Mitrovica je Albanija“.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas je da je premijer privremenih prištinsih institucija Aljbin Kurti, sa svojom antisrspskom politikom, direktno odgovoran za paljenje zastave Srbije na košarkaškoj utakmici u Đakovici.

"Za ekstremističko divljanje uz paljenje zastave Srbije i parolu "Za sever spremni, Mitrovica je Albanija" direktno je odgovoran Aljbin Kurti svojom antisrpskom politikom. Ovakve zlokobne poruke i navijački pir ne smeju proći nekažnjeno! Zahtevamo odlučnu reakciju međunarodne zajednice!", naveo je Petković u objavi na društvenoj mreži Tviter.

Đakovica
Petar Petković

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.