Ugrás a tartalomra

Sve manje državnog zemljišta u Srbiji za davanje u zakup

2022.11.02
15:27
2022.11.02
19:21
Forrás
Pannon RTV
Smanjenje je posledica povrata zemlje po osnovu restitucije – rekao je dr Balint Pastor.

Predsednik Skupštine grada Subotice predstavio je najvažnije teme o kojima će se odlučivati na sednici u četvrtak. Odbornici će na 28. redovnom zasedanju odlučivati o 16 tačaka dnevnog reda. Jedna od njih je godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta ministarstvo poljoprivrede je već odobrilo ovaj program, sada to treba da učini i Skupština grada.

Osim toga na odobrenje čeka i izveštaj o ostvarenju gradskog budžeta, kao i imenovanje četiri direktora komunalnih preduzeća. U slučaju direktora JKP „Čistoća i zelenilo“, „Stadion“, „Parking“ i „Pogrebno“ neće doći do promene, i dosadašnji direktori ostaju na svojim funkcijama.

Dr Balint Pastor je naglasio  da će prihodi od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta u potpunosti biti usmerena na razvoj poljoprivrede.

„Od prihoda ostvarenih od izdavanja u zakup 40 odsto predstavlja prihod grada, i u tom smislu grad će prihodovati nešto više od 106 miliona dinara, uprkos tome što je sve manje zemljišta koje može da se izdaje u zakup. Ovo je važno zbog toga što će grad prihode ostvarene na ovaj način u celosti usmeriti u investiranje u poljoprivredu i to će se ostvariti, između ostalog, kroz zalivne sisteme, realizaciju različitih obuka, odnosno ulaganja u protivgradnu zaštitu i slične aktivnosti koje su značajne iz ugla razvoja poljoprivrede.“

državno
zemljište
zakup
Dr Balint Pastor

Slične vesti

Najnovije

17:41, Frissítve: 18:57

Deli: mi smo na strani mira

Izbori za Evropski parlament biće održani 9. juna, odnosno tačno za mesec dana. Glasanje ima veliki ulog, jer će rezultati tih izbora uticati na stanovništvo EU, ali i na živote Mađara u Vojvodini.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.