Ugrás a tartalomra

Sijarto: Ne prihvatamo sankcije EU koje ugrožavaju mađarske interese

2022.11.06
12:52
Forrás
MTI
Mađarska ne prihvata pakete sankcija Evropske Unije koje ugrožavaju interese zemlje, na primer energetsku bezbednost – o tome je govorio mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine na radiju Košut u emisiji Nedeljne novine.

Peter Sijarto podsetio je da se u danima nakon izbijanja rusko-ukrajinskog rata tokom pripreme prvog paketa sankcija Rusiji, u Briselu razgovaralo o tome da bi sankcije mogle imati dva rezultata: s jedne strane, da ruska ekonomija padne na kolena, a s druge strane,  da brzo okonča rat.

Međutim, rat traje već osam meseci, evropska privreda se muči, a novac naroda vredi sve manje zbog sankcijske inflacije. U cilju završetka rusko-ukrajinskog rata ministar spoljnih poslova skrenuo je pažnju na značaj dijaloga velikih sila.

Peter Sijarto
sankcije

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.