Ugrás a tartalomra

Fremond: odlučujemo o jačanju autonomije MNS-a

2022.11.10
11:59
2022.11.10
16:31
Forrás
Pannon RTV
Izrazio je uverenje da će u nedelju na izborima za manjinske nacionalne savete birači potvrditi listu „Mađarska sloga“.

Na izborima 13. novembra donosimo odluku o tome da li ćemo jačati autonomiju Mađarskog nacionalnog saveta – o tome je govorio Arpad Fremond u emisiji „Napindito“ na Subotičkom mađarskom radiju. Nosilac lise „Mađarska sloga“ rekao je da je uveren da birači znaju da su važni kulturna autonomija, obrazovanje i informisanje. „Iskreni smo prema biračima, činimo ono što smo i obećali. Nikada nismo davali neodgovorna obećanja – to karakteriše i politiku Saveza vojvođanskih Mađara“ dodao je Fremond.

„Sve smo uložili u ovu kampanju. Zbog toga što su birači to zaslužili. Zaslužili su da kažemo šta je ostvareno, odnosno ne treba da se stidimo  onoga što smo realizovali u proteklom periodu. Verujem da Mađarski nacionalni savet ima takve rezultate koji su veoma važni, da je MNS praktično u celini ugrađen u pravni sistem Srbije. Dakle, država Srbija ga finansira i podržava, priznaje zastavu vojvođanskih Mađara. Crveno-belo-zelenu sa grbom u sredini. Podržava i pomaže grb MNS-a i čitavu instituciju. I podrška iz Mađarske jednostavnije stiže u instituciju koju priznaje država Srbije, odnosno smatra je svojom. Na taj način možemo da pomažemo i zajednici, podržimo je i zajednica ima budućnost“ rekao je Arpad Fremond, nosilac liste „Mađarska sloga“.

Arpad Fremond
MNS
izbori
izbori nacionalnih manjina
Mađarska sloga

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.