Ugrás a tartalomra

Potraga za crnim panterom u Apatinu se nastavlja i danas

2022.11.13
07:26
2022.11.13
07:33
Forrás
Szerbiai RTV
"Vode Vojvodine" su obezbedile dron sa termovizijskom kamerom i pregledali smo najmanje 150 hektara šume i atara.

Sa nama su lovočuvari iz "Vojvodinašuma" koji poznaju teren, a tu su i policijski službenici iz Apatina, rekao je Nemanja Ivanović.

Načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović rekao je da je potraga za panterom u apatinskom ataru zbog magle i bezbednosti učesnika završena je juče, ali da se u zavisnosti od mogućeg kretanja velike mačke i dojava gde je viđena, potraga nastavlja i u nedelju.

Ivanović je za RTS rekao da su nadležne ekipe krenule na teren nakon video snimka na kojem se vidi velika crna životinja nalik panteru, koju su snimili gosti Banje Junaković u blizini Prigrevice.

Opština Apatin obavestila je građane da je crni panter, koji je nedavno viđen u atarima sela Sonte, uočen u neposrednoj blizini Banje Junaković.

"Mole se građani da ne idu do daljeg u tom pravcu, kao i u pravcu Prigrevačke šume, jer se radi o veoma opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji", navedeno je u obaveštenju za javnost opštine Apatin.

Apatin

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.
15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.