Ugrás a tartalomra

Dubravka Đedović: Snabdevanje gasom u Srbiji stabilno

2022.11.23
09:31
2022.11.23
09:48
Forrás
Tanjug
Ministarka rudarstva i energetike je dodala da su u Banatskom Dvoru skladištene dovoljne količine rezervi gasa, kao i skladištima u Mađarskoj.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović obišla je kompresorsku stanicu Velika Plana na gasovodu Balkanski tok i poručila da je snabdevanje gasom u Republici Srbiji stabilno.

„U ovom trenutku nema nikakvih smetnji u dopremanju dnevnih količina gasa koje su potrebne za snabdevanje domaćinstva, privrede i toplana. Obezbedili smo dodatne količine iz Ruske Federacije i Republike Bugarske. U vreme konstantnog rasta cena gasa na svetskom tržištu, veoma je važno da imamo kontinuirano snabdevanje po povoljnijim cenama. Nastojaćemo da i u narednom periodu obezbedimo dovoljne količine gasa u skladu sa planiranom potrošnjom“, rekla je sinoć Đedović.

Dubravka Đedović
Srbija
gas

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.