Ugrás a tartalomra

Elvira Kovač: važno je da naiđemo na poslanike EP spremne da nas čuju

2022.11.24
12:05
Forrás
Pannon RTV
Sa izbijanjem ukrajinskog rata izmenjen je svet, ali uklađivanje spoljne politike Srbije sa Evropskom unijom ne može potpuno da poništi i ne može da odstrani proces priključivanja.

Ovo je na svom Fejsbuk nalogu napisala Elvira Kovač, republička poslanica Saveza vojvođanskih Mađara i potpredsednica Skupštine Srbije. Kovač u Strazburu učestvuje na zasedanju mešovite komisije za postizanje dogovora u realizaciji procesa stabilizacije i pridruživanja.

U svojoj objavi naglasila je: „važno je da kod poslanika Evropskog parlamenta naiđemo na one spremne da nas saslušaju, jer u ovom trenutku se čini da su oni najkritičniji što se tiče proširenja, i ne razumeju potpuno specifičnu poziciju Srbije“. Elvira Kovač je skrenula pažnju i na to da je osim procesa pridruživanja govorila i o izborima za manjinske nacionalne savete održanim 13. novembra.

Elvira Kovač
EP

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.