Ugrás a tartalomra

Biće izbušena dva nova bunara na teritoriji Subotice

2022.11.24
17:58
2022.11.24
18:37
Forrás
Panon RTV
Danas su potpisani ugovori sa izvođačima. Jedan bunar biće izbušen u Subotici, pored postojeće fabrike vode, a drugi, takođe dubine oko 200 metara, u Čantaviru.

Ove godine završeno je bušenje bunara u Mišićevu i Višnjevcu. Za nekoliko dana započeće poslovi na bušenju bunara u Subotici, odnosno Čantaviru, a radovi bi trebali da budu završeni u roku od osam meseci.

„Bušenje ova dva bunara ne donosi povećanje kapaciteta za grad Suboticu i okolinu, već je cilj održavanje nivoa postojećeg vodnog basena. Jednostavno rečeno, ova dva bunara služiće za održavanje postojećeg kapaciteta vode, oni ne znače povećanje“ kaže Đerđ Šugar, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Subotica prednjači na polju aktivnosti u zaštiti životne sredine i komunalne opremljenosti, rekao je Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice. Stanovnici severnobačkog grada piju vodu odgovarajućeg kvaliteta, u oblasti prečišćavanja otpadnih voda takođe smo među najboljima, a Regionalni reciklažni centar dobio je i integrisanu ekološku dozvolu – dodao je Kern.

„Tačno je da bi naglasak trebalo da stavimo na ono što građani traže: proširenje vodovodne mreže, ali ne smemo sebi da dozvolimo da se fokusiramo samo ne te poslove, da se usredsredimo samo na proširenje vodovodne mreže. Potrebno je rešiti i to da u bunarima bude odgovarajuća količina vode, odnosno u fabrikama vode. Potrebno je pronaći ravnotežu koja obezbeđuje ostvarenje naša dva zadatka.“

Za ove radove lokalna samouprava Subotice izdvojila je 40 miliona dinara. 

bunar
Subotica
Imre Kern
Vodovod
Đerđ Šugar

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.