Ugrás a tartalomra

Brnabić u Bukureštu: Srbija ceni stav Rumunije u vezi sa KiM

2022.11.28
12:59
2022.11.28
16:56
Forrás
RTS
Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se u Bukureštu s rumunskim kolegom Nikolajem Čukom i ocenila da dve zemlja nastavljaju da jačaju sveukupnu bilateralnu saradnju i političke odnose.

Srbija veoma ceni i da je zahvalna Rumuniji na principijelnom stavu povodom Kosova i Metohije istakla je premijerka.

Nastavljamo da jačamo sveukupnu bilateralnu saradnju i političke odnose, a kako bismo ekonomsku saradnju podigli na još viši nivo, radićemo na projektnom povezivanju i povezivanju privrednih komora dve zemlje, napisala je Brnabić na Instagramu. Istakla je da Srbija veoma ceni i da je zahvalna Rumuniji na principijelnom stavu povodom Kosova i Metohije i navela da ta zemlja ne namerava da promeni svoj stav.

Na pitanje novinara da li joj je Čuka možda preneo da je od Rumunije neko tražio da promeni stav, imajući u vidu da postoje saznanja da Priština planira da aplicira za člantvo u EU, Brnabićeva je odgovorila da ga to nije ni pitala, jer zna da trpe pritiske.

Ana Brnabić

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.