Ugrás a tartalomra

Praznični izgled Kanjiže za vikend

2022.11.29
13:01
2022.11.29
16:42
Forrás
Pannon RTV
Adventski vašar biće organizovan i ove godine, 2. i 3. decembra na glavnom opštinskom trgu.

Praznični programi započeće u petak, sa lutkarskim predstavama, božićnim program, prazničnim koncertom, neće izostati ni trka Deda Mrazova, a svečanoj atmosferi doprineće i žongleri sa vatrom. U subotu pre podne biće održano takmičenje u spretnosti, ali će se izvoditi i narodne pesme i narodna muzika, odnosno poznate božićne pesme. U programu niće izostati ni predstava Vitlajema. Osim toga, posetioci će moći da uživaju i u prodajnoj izložbi i degustaciji ukusnih zalogaja.

Svake godine organizujemo radionice ručnih radova, pre svega za decu, i to će se ponovo odvijati u Turističkom informativnom centru. Takođe imamo i dva besplatna programa. U petak je za decu pripremljen program „Deda Mraz daruje". Umesto na saonicama Deda Mraz će doći kolima koja vuku konji, jer nije verovatno da možemo da računamo na obilniji sneg, ali svako dete može da sedne u krilo Deda Mraza i da se provoza po gradu. U subotu takođe besplatno organizujemo iscrtavanje dečijih lica u zagrejanom šatoru postavljenom na trgu” kaže Livija Varadi Vranić, zadužena za poslove protokola i informisanja u opštini Kanjiža.

Kanjiža
praznici
advent

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.