Ugrás a tartalomra

Gala koncert u čast Vere Kovač Vitkai

2022.12.06
15:16
2022.12.06
16:20
Forrás
Panon RTV
Primadoni Srpskog narodnog pozorišta 90. rođendan čestitali su njeni bivši učenici i brojni izuzetni umetnici.

Vera Kovač Vitkai, operska pevačica i univerzitetski profesor je u novembru napunila 90 godina. U želji da joj čestitaju, njeni bivši učenici su na sceni Srpskog narodnog pozorišta održali gala koncert u njenu čast.

„Meni je, ponavljam, srce prepuno što sam uspela ovo da sa mojim kolegama organizujem, jer je stvarno zaslužila. Jedna jedina Vera primadona, soluta, naša majka, sve po redu“ kaže Vesna Aćimović, glavni organizator i njena bivša učenica.

Na gala večeri između ostalog izvedene su najlepše arije Štrausa, Mocarta, Imrea Kalmana. Povodom jubilarnog rođendana nastupila je i njena ćerka Agota Vitkai Kučera.

„Nosim njeno ime, i raduje me to, ali ovo je bio i veliki izazov, u svakom vidu, i privatno i profesionalno, ali sam i ponosna na to što sam od ovakvog čoveka mogla da učim i još uvek učim.”

Gala koncert je završen zajedničkim nastupom svih učesnika i šampanjskom zdravicom.

„Bilo je fantastično, nebeski, nešto što običan čovek ni ne može da zamisli, i kakav je to osećaj, za onog ko je bio gore na sceni i ponovo sve to da proživi, zajedno sa tremom, jer prirodno je da smo svi imali tremu, to sa tim ide. Svako je predstavio ono što može, svoje najbolje. Osećala sam se kao u raju“ rekla je slavljenica Vera Kovač Vitkai, operska pevačica.

Nastup operskih pevača pratio je orkestar Srpskog narodnog pozorišta pod upravom Aleksandra Kojića.

koncert

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.