Ugrás a tartalomra

Gas i pored poskupljenja i dalje najisplativiji vid grejanja

2022.12.08
12:16
2022.12.08
12:25
Forrás
Panon RTV
U Srbiji će od januara poskupeti prirodni gas. Cena gasa će biti 3,93 dinara po kilovatu, umesto dosadašnjih 3,56 dinara.

Ukoliko ne računamo poskupljenje u avgustu mesecu ove godine, onda je cena gasa poslednji put povećana 2017.godine, rekla je Timea Horvat, direktorica JKP „Subotica gas“, u jutarnjem programu Subotičkog mađarskog radija. Dodala je da se, u skladu sa standardima Evropske unije, promenio i način obračuna. Povećana cena gasa će biti iskazana na januarskim računima, koji će potrošačima biti uručeni u februaru 2023. godine.

U poređenju gasa sa drugim načinima grejanja, možemo da kažemo da je još uvek grejanje na gas najisplativije - naglasila je Timea Horvat.

“S obzirom na to da se cena gasa nije korigovala od  2017. godine, pa je prvo poskupljenje usledilo tek u avgustu ove godine, ono je iznosilo svega 8 posto, odnosno nepuna 3 dinara, pa možemo da kažemo da je gas, u 2017. godini, po kubnom metru bio 33,73 dinara, a nakon poskupljenja u avgustu, cena je iznosila 36 dinara, što predstavlja poskupljenje od nepuna tri dinara. U međuvremenu, zbog usklađivanja sa standardima Evropske unije, promenio se i način obračuna, o čemu su naši cenjeni potrošači takođe obavešteni, na četiri jezika koja su u službenoj upotrebi u Gradu Subotici, dakle promenjen je samo način iskazivanja potrošnje, koja će se ubuduće iskazivati u kilovatima, umesto, kao što je do sada bio slučaj u kubnim metrima."

gas
cena

Najnovije

15:27, Frissítve: 16:10

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.