Ugrás a tartalomra

Senta u božićnom ruhu

2022.12.09
15:01
2022.12.09
16:29
Forrás
Pannon RTV
I ove godine će u Senti biti organizovan sada već tradicionalni božićni vašar, odnosno božićna parada.

Proizvode domaće radinosti i nabavku božićnih poklona ljubitelji božićne atmosfere moći će  da obave od 16. do 23. decembra. Ovo je već 10. put kako se priprema ovaj program u organizaciji Turističke organizacije senćanske opštine.

„Manifestacija je veoma popularna, u ovom periodu mnogi se vraćaju kućama. Mi nastojimo da stvorimo atmosferu na koju su sada već svi navikli ovde na centralnom gradskom trgu. Stavljamo veliki naglasak na ukrase, na božićnu atmosferu, a uz to ide i kuvano vino, zamedljana rakija, kurtoš kolač i drugi božićni slatkiši. Mnogi proizvođači su već iskazali nameru da učestvuju, tako da sve ono što je potrebno za božićnu atmosferu, moći će da se pronađe na gradskom trgu u ovom periodu. Ono što je ove godine novina je da sada nastojimo i da za najmlađe sada pripremimo jedan dečiji kutak, gde će tokom dva dana postojati radionice. Osim toga, biće mogućnosti za vožnju kočijama, zajedno sa Deda Mrazom“ kaže Kornel Lašković, direktor Turističke organizacije opštine Senta.

Senta
božić

Najnovije

14:09, Frissítve: 14:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.