Ugrás a tartalomra

Gabor Sagmajster ponovo vozi Dakar reli

2022.12.13
16:11
2022.12.13
16:16
Forrás
Pannon RTV
Za subotičkog moto trkača pripreme su pri kraju jer za dve sedmice iz Beograda kreće za Džedu u Saudijskoj Arabiji.

Gabor Sagmajster ove godine po 16. put voziće na reli takmičenju kroz pustinjske predele. Ove godine 31. decembra 45. Dakar reli kreće iz Janbuba koji leži na obali Crvenog mora, a takmičari 15. januara treba da stignu na cilj u Damamu. U programu je predviđeno 14 etapa, koje sve zajedno čine oko pet hiljada kilometara.

Veoma je važno da stignem na cilj. Do sada sam 11 puta stigao na cilj na Dakaru, dva puta mi nije uspelo, kada sam imao kvar motora, a jednom kada sam već drugog dana slomio šaku. Najvažnije je stići na cilj, a nakon toga u top 20, u Rali 2 kategoriji u kojoj se ja takmičim to je odgovarajuće” kaže Gabor Sagmajster, moto trkač.

Dakar reli
Gabor Sagmajster

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.